Épületautomatika - Mi rendszerben gondolkozunk
HU EN

Tevékenységeink

Előkészítés-tervezés

Törekvéseink közé tartozik, hogy első kézből tudjuk ajánlani mindazokat a megoldásokat, amelyek optimálisan szolgálják az Önök érdekeit, emiatt már a koncepciókészítésben is segítünk.
Magas színvonalú tervekkel –amely akár a gyártmányszintű tervezésig terjed- tesszük lehetővé, hogy beruházási- és üzemeltetési költség szempontból is a leginkább megfelelő épületfelügyeleti rendszer épülhessen ki.

Segítségünkkel:
  • a kivitelezési feladat egyértelművé válhat, mind a beruházó, mind a pályázó cégek számára,
  • rövidebb határidőre és szakszerű műszaki tartalommal készülhet el a kivitelezés,
  • az elvárásoknak megfelelő komfortszint és az optimalizált energiafelhasználás elérhetővé válhat a létesítményben.

Kivitelezés

Kivitelezési megbízás esetén, a Fővállalkozói ütemtervhez igazodva megtervezzük az automatika rendszert, beszerezzük és leszállítjuk a szükséges rendszerelemeket, elvégezzük a helyszíni telepítést -ide értve az erőátviteli és automatika kapcsolószekrények szállítását, automatika rendszer működéséhez szükséges kábelhálózat kiépítését-, és a programozási feladatokat. A Társvállalkozókkal kooperálva végrehajtjuk a teljes automatika rendszer üzembe helyezését.
A rendszerek hatékony üzemeltetése és a szükséges beavatkozások szakszerű végrehajtása érdekében oktatást biztosítunk az üzemeltetők és a rendszert kezelő szakemberek számára.

Több mint 20 éves kivitelezési múltunk alatt olyan kiemelt projektek sikeres kivitelezési tapasztalatával rendelkezünk, mint például a Groupama Aréna, a Várkertbazár, az Allee Bevásárlóközpont, Országos Onkológiai Intézet, a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház automatizálásának kivitelezése. Szakértelmünkben és tapasztalatunkban bátran megbízhat, sőt még szoros kivitelezési határidők betartásához is megfelelő létszámú szakképzett munkaerő áll rendelkezésünkre.

Karbantartás

A rendszeres, szakszerű karbantartás elősegíti a rendszer üzembiztonságának fenntartását, valamint hozzájárulhat a berendezések elhasználódásából adódó esetleges többlet energiafogyasztások csökkentéséhez.
Automatizálási szakembereink rendelkezésre állnak a rendszeres megelőző karbantartás, vagy felülvizsgálat elvégzésére a hatékony működés érdekében.

Korszerűsítés-modernizáció

Az épületek egyes belső tereivel szemben támasztott elvárások az épület életciklusa alatt számos alkalommal megváltozhatnak, ami magával vonhatja az automatika rendszer átalakítását is. Pl. az épület egyes részeinek átépítése (pl.: közös terű irodák kialakítása), komfortszint növelés vagy energia megtakarítás igénye esetén.
A környezetvédelem illetve energia megtakarítási igény növekedése esetén szintén felmerülhet modernizációs feladat, továbbá avulás miatt is szükségessé válhat a csere.
Fenti igények felmerüléskor kidolgozzuk a korábban beépített berendezésekkel kompatibilis, a meglévő rendszerhez kapcsolható átalakítási illetve korszerűsítési programot.